Тостери
Для підсмажування скоринки на шматочках хліба використовують тостери, що дуже ситно і смачно. Основні характеристики тостерів: Товар призначений для обсмажування хліба і з допомогою спіралей. Працює за тією ж схемою, що і електронна плита. Зазвичай використовуються для дому, для готування не одного шматка хліба, слід розглянути моделі на кілька, які містяться кілька скибочок. Тому потрібно заздалегідь визначитися де буде застосовуватися прилад і скільки місця займе.
Різновиди тостерів
Виділяють три основні типи: ручні, напівавтоматичні і автоматичні.
При використанні першої моделі приготування контролюється вручну, слід провертати ручку, щоб перевернути хлібний шматочок. Другий тип комплектується термостатичним вимикачем, що дозволяє не самостійно перевертати тост, а за допомогою вбудованого термостата завдяки температурі поверхні.
Автоматичні не потрібно перевертати. Тости самостійно вискакують, варто тільки поставити таймер готовності і такий механізм автоматично управляє обсмажуванням. Бувають для різного обсягу, з різною кількістю відділень. Довгі і вузькі вводяться в експлуатацію для двох штучок з одним відділом. Великі параметри дозволяють вміщати два відділення по два шматки. Компактний вид з двома по одному тосту і з чотирма.
Бувають сендвіч тостери, які можуть готувати відразу два або чотири хліба. Застосовуються різні можливості підсмажування, режим золотистої скоринки, підсмаженою або рум'яної. З функцією гриля для бутербродів, які хочете запекти, а не тільки прожарити. Можлива випічка тістечок чи пиріжків з внутрішньою наповненістю. З конвекційним нагріванням славиться швидкістю, яка значно прискорює дію.
Бывает инфракрасное нагревание, которое убыстряет готовку вдвойне. Многие виды тостеров имеют дополнительные функции: сменный поддон, решетка для подогревания булочек, автоматическое центрирование, подогревание, функция размораживания, подъем ломтиков маленького размера, электронное управление.
Такие дополнения упростят готовку и помогут сэкономить время. Автоматическое центрирование позволит размещать ломтики чётко в центре, что влияет на равномерную обжарку и не даёт пригорать. Можно просто подогреть свежий хлеб или готовый кусочек, который успел остыть благодаря функции подогрева.