Тостеры
Для поджаривания корочки на кусочках хлеба используют тостеры, что очень сытно и вкусно.
Основные характеристики тостеров: Товар предназначен для хлеба и обжаривания с помощью спиралей. Работает по той же схеме, что и электронная плита. Обычно используются для дома, для готовки не одного куска хлеба, следует рассмотреть модели на несколько, в которые помещаются несколько ломтиков. Поэтому нужно заранее определиться где будет применяться прибор и сколько места займёт.
Разновидности тостеров
Выделяют основные три типа: ручные, полуавтоматические и автоматические.
При використанні першої моделі приготування контролюється вручну, слід провертати ручку, щоб перевернути хлібний шматочок. Другий тип комплектується термостатичним вимикачем, що дозволяє не самостійно перевертати тост, а за допомогою вбудованого термостата завдяки температурі поверхні.
Автоматические не нужно переворачивать. Тосты самостоятельно выскакивают, стоит только поставить таймер готовности и такой механизм автоматически управляет обжариванием. Бывают для разного объема, с разным количеством отделений. Длинные и узкие вводятся в эксплуатацию для двух штучек с одним отделом. Большие параметры позволяют вмещать два отделения по два куска. Компактный вид с двумя по одному тосту и с четырьмя.
Бувають сендвіч тостери, які можуть готувати відразу два або чотири хліба. Застосовуються різні можливості підсмажування, режим золотистої скоринки, підсмаженою або рум'яної. З функцією гриля для бутербродів, які хочете запекти, а не тільки прожарити. Можлива випічка тістечок чи пиріжків з внутрішньою наповненістю. З конвекційним нагріванням славиться швидкістю, яка значно прискорює дію. Буває інфрачервоне нагрівання, яке прискорює приготування подвійно.
Багато видів тостерів мають додаткові функції: змінний піддон, решітка для підігрівання булочок, автоматичне центрування, підігрівання, функція розморожування, підйом скибочок маленького розміру, електронне управління. Такі доповнення спростять готування і допоможуть заощадити час. Автоматичне центрування дозволить розміщувати скибочки чітко в центрі, що впливає на рівномірність обсмажування і не дає пригорати. Можна просто підігріти свіжий хліб або готовий шматочок, який встиг охолонути завдяки функції підігріву.