Тостеры
Для поджаривания корочки на кусочках хлеба используют тостеры, что очень сытно и вкусно.
Основные характеристики тостеров:
Товар предназначен для хлеба и обжаривания с помощью спиралей. Работает по той же схеме, что и электронная плита. Обычно используются для дома, для готовки не одного куска хлеба, следует рассмотреть модели на несколько, в которые помещаются несколько ломтиков. Поэтому нужно заранее определиться где будет применяться прибор и сколько места займёт.
Разновидности тостеров
Выделяют основные три типа: ручные, полуавтоматические и автоматические.
При використанні першої моделі приготування контролюється вручну, слід провертати ручку, щоб перевернути хлібний шматочок.
Другий тип комплектується термостатичним вимикачем, що дозволяє не самостійно перевертати тост, а за допомогою вбудованого термостата завдяки температурі поверхні. Автоматичні не потрібно перевертати. Тости самостійно вискакують, варто тільки поставити таймер готовності і такий механізм автоматично управляє обсмажуванням.
Бувають для різного обсягу, з різною кількістю відділень. Довгі і вузькі вводяться в експлуатацію для двох штучок з одним відділом. Великі параметри дозволяють вміщати два відділення по два шматки. Компактний вид з двома по одному тосту і з чотирма.
Бувають сендвіч тостери, які можуть готувати відразу два або чотири хліба. Застосовуються різні можливості підсмажування, режим золотистої скоринки, підсмаженою або рум'яної. З функцією гриля для бутербродів, які хочете запекти, а не тільки прожарити. Можлива випічка тістечок чи пиріжків з внутрішньою наповненістю. З конвекційним нагріванням славиться швидкістю, яка значно прискорює дію. Буває інфрачервоне нагрівання, яке прискорює приготування подвійно.
Багато видів тостерів мають додаткові функції: змінний піддон, решітка для підігрівання булочок, автоматичне центрування, підігрівання, функція розморожування, підйом скибочок маленького розміру, електронне управління. Такі доповнення спростять готування і допоможуть заощадити час. Автоматичне центрування дозволить розміщувати скибочки чітко в центрі, що впливає на рівномірність обсмажування і не дає пригорати. Можна просто підігріти свіжий хліб або готовий шматочок, який встиг охолонути завдяки функції підігріву.