Інструменти та обладнання
Для підсмажування скоринки на шматочках хліба використовують тостери, що дуже ситно та смачно. Основні характеристики тостерів: Товар призначений для хліба та обсмажування за допомогою спіралей. Працює за тією ж схемою, що й електронна плита. Зазвичай використовуються для дому, для готування не одного шматка хліба, треба розглянути моделі на кілька, у які поміщаються кілька скибочок. Тому потрібно заздалегідь визначитися, де застосовуватиметься прилад і скільки місця займе.
Різновидності тостерів
Виділяють основні три типи: ручні, напівавтоматичні та автоматичні.
Під час використання першої моделі приготування контролюється вручну, треба провертати ручку, щоб перевернути хлібний шматочок. Другий тип комплектується термостатичним вимикачем, що дає змогу не самостійно перевертати тост за допомогою вбудованого термостата завдяки температурі поверхні.
Автоматичні не потрібно перевертати. Тости самостійно вислизають, варто тільки поставити таймер готовності й такий механізм автоматично керує обсмажуванням. Бувають для різного обсягу, з різною кількістю відділень. Довгі та вузькі вводяться в експлуатацію для двох штучок з одним відділом. Великі параметри дають змогу вміщати два відділення по два шматки. Компактний вигляд із двома по одному тосту та з чотирма.
Бувають сендвіч тостери, які можуть готувати відразу два або чотири хліба. Застосовуються різні можливості підсмажування, режим золотистої скоринки, підсмаженої або рум'яної. З функцією гриля для бутербродів, які хочете запекти, а не тільки просмажити. Можливе випікання булочок або пиріжків із внутрішньою наповненістю. З конвекційним нагріванням славиться швидкістю, яка неабияк прискорює дію.
Буває інфрачервоне нагрівання, яке пришвидшує приготування вдвічі. Багато різновидів тостерів мають додаткові функції: змінний піддон, решітка для підігрівання булочок, автоматичне центрування, підігрівання, функція розморожування, підіймання скибочок маленького розміру, електронне керування.
Такі доповнення спростять приготування та допоможуть заощадити час. Автоматичне центрування дасть змогу розміщувати скибочки чітко в центрі, що впливає на рівномірне обсмажування й не дає пригорати. Можна просто підігріти свіжий хліб або готовий шматочок, який встиг охолонути завдяки функції підігрівання.